De Oude Doos

Loonw. Vermeulen-Vandoorne – Oostnieuwkerke

In de maiscampagne van 2007 zagen we voor het eerst de hakselequipe van landbouwwerken Vermeulen-Vandoorne uit Oostnieuwkerke. We zagen hen aan het werk in Oekene tegenaan de grens met Rollegem-Kapelle. De mais verliet aan een hoog tempo het veld, het afvoeren gebeurde dan ook met drie wagens. Voorop alle drie de wagens waren toen nog New Holland TM trekkers ingespannen. Om de New Holland TM met de Dewulf hooglosser volop aan het werk te kunnen zien waren we jammer genoeg net te laat. De New Holland TM 125 met de Record silagewagen en de New Holland TM 190 met de Dewa silagewagen konden we beiden nog in volle glorie bewonderen. Beide combinaties flankeerden de New Holland FX 38, toen een vrij moderne en jonge machine, anno 2020 zie je ze nog maar zelden meer in de mais oogst.

In 1998 kwamen deze nieuwe generatie FX hakselaars op de markt met 4 modellen in het gamma. Met als krachtigste model in het gamma de FX 58, verder had je nog de FX 48 , FX 28 en deze FX 38. Deze middenklasser was voorzien van een Iveco-Aifo 6-cilinder turbo motor welke goed was voor zo’n 414-pk.

Doorheen de jaren is met de komst van de New Holland FR hakselaars en de Dezeure silagewagens , de hakselequipe er opmerkelijk anders komen uit te zien. Hoe 13 jaar een wereld van verschil kan maken.