De Oude Doos

Loonw. Loontjens – Beselare

In het vakblad ‘De Loonwerker’ kon je al een impressie zien van de prachtige Same Laser 150 die eigendom is van Thijs Loontjens uit Beselare. Hieronder kan je nu het volledige foto -en videoverslag zien van deze Italian Stallion aan het werk.

Net voor de grote drukte van het grasseizoen aanbrak, werd de Same Laser 150 eens voorop de Schuitemaker Rapide 580 opraapwagen geplaatst van zijn vader, loonwerker Geert Loontjens. Dit ging bijzonder goed en waar het gras pas was opgeraapt, volgde Thijs zijn nonkel al met de John Deere 7530 om het grasland te scheuren.

‘Eye Of The Tiger’ prijkt er vooraan in de cabine van de Same Laser 150 van Thijs. Een mooie verwijzing naar het Same logo, waar de welbekende tijger met vier ogen is in verwerkt. Dit logo werd bij de introductie van de Laser, Galaxy en Explorer series geïntroduceerd. De vier ogen waren een symbolische verwijzing naar de door Same uitgevonden vierwielaandrijving. De trekker dateert al uit 1989 en werd door Thijs in de zomer van 2018 aangekocht bij loonwerken Roger Raymaekers uit Boutersem. Hier had deze trekker hoofdzakelijk dienst gedaan aan de Claas Quadrant pers.

Deze Laser 150 van Thijs is ook werkelijk een echte eyecatcher geworden. Deze is dan ook door hem volledig onder handen genomen geweest. De Laser 150 gaat in drukke tijden ook nog perfect mee in het loonwerk. Dit om balen te persen of wat grondbewerking te doen. Aan de Schuitemaker Rapide 580 opraapwagen staat hij ook zijn mannetje, maar 30 km/u blijft natuurlijk traag op de weg. Dit was dan ook waarschijnlijk de eerste en ook de laatste keer dat hij in het gras werd ingezet. Maar zeg nooit, nooit natuurlijk!

Meer info rond de restauratie kan je terug vinden in het Mei nummer van De Loonwerker.