De Oude Doos

Landb. Maertens – Izegem

In het verstedelijkte Izegem, zorgde Aveve uitbater Geert Maertens toch voor een extra streepje groen. Dit dankzij zijn nieuwste aanwinst, een prachtige Deutz D 100 06. Al ettelijke jaren zocht Geert een nette 2-WD D 100 06 maar vond niets naar zijn zin. Tot hij dit jaar op dit knappe exemplaar stootte in Chimay.

Geert houd ervan om cabrio te rijden, hooien doe je immers toch maar in goeie weersomstandigheden. Dus werd de cabine gedemonteerd en werd een rolbeugel voorzien. Samen met zijn Deutz-Fahr DX 90 heeft hij nu een prachtig stel hobby trekkers in zijn loods. Maar ondanks dat het hobby trekkers zijn, moeten ze hier ook nog eens hun kunnen bewijzen.

De Deutz-Fahr DX 90 nam net als vorig seizoen plaats voor de Gallignani 6000 pers. De Deutz D 10 006 mag de John Deere 6130R aflossen aan de Arcusin Multipack C14. Met zon en onweerswolken die elkaar afwisselden werden de kleine balen in een ijltempo samen gebonden dankzij de Arcusin, zodat ze eenvoudig konden worden geladen met de verreiker.