De Oude Doos

Hobbyist de Smet – Kerkhove

We sluiten de gras special af met toch wel een vrij unieke combinatie, die onder de pijp van de Claas Jaguar 960 van landbouwwerken Vanden Bulcke uit Kerkhove verscheen. Het was Brecht de Smet uit Kerkhove die zijn nieuwste aanwinst, een zilveren Massey Ferguson 2725 eens wilde testen.

Landbouwwerken Vanden Bulcke waar Brecht af en toe eens bijspringt, stelde voor om de 2725 voor één van hun silagewagens te plaatsen. Een ideale test! Zo geschiedde met veel plezier plaatste Brecht zijn 2725 voorop de Dewa silagewagen met bouwjaar 1996. Op snelheid langs de weg troefden Vanden Bulcke zijn Massey Ferguson 8250 en 7726 natuurlijk de 2725 af. Maar qua trekkracht op het veld, alsook op de put moest de 2725 zeker niet onderdoen. Deze imposante trekker mag dan wel alreeds dateren uit 1986, de 150-pk die de Perkins motor herbergt lagen alvast niet te slapen.

De 2000-series zie je helaas niet vaak meer in het straatbeeld maar een zilveren editie zal je al zeker niet snel aantreffen. Want van deze beperkte oplage zijn er slechts een 25-tal geproduceerd geweest, dit ter ere van het 25-jarig jubileum van de oprichting van de Franse Massey Ferguson vestiging te Beauvais. Ondertussen hangt ook de bijhorende officiële en originele plaat op aan de trekker. Deze werd in der tijd met de trekker meegeleverd, de plaat was telkenmale gericht aan de koper en in het Frans natuurlijk. Het ultieme bewijs dat het hier om een unieke en zeldzame trekker gaat.

Het mag dan wel een zilveren trekker zijn, hij is voor Brecht ondertussen wel goud waard!

De officiële plaat die bij aankoop in 1986 , gepersonaliseerd afgeleverd werd aan de koper.