De Oude Doos

Landb. Morel – Wervik

Het moet niet altijd het nieuwste van het nieuwste zijn om vlot en goed werk af te leveren. Een mooi bewijs hiervan troffen we op het einde van de voorbije zomer aan.

In de nazomer trok landbouwer Kris Morel er nog eens op uit met zijn Deutz 10 006 en Record mestwagen. Deze oude krachtpatser dateert al uit 1973 maar zoals je kan zien, doet hij het nog steeds ontzettend goed. De stalmest werd meteen ook onder gewerkt dit met toch wel een zeer bijzondere combinatie. Een 72-pk sterke David Brown 1212 uit 1974 werkte de mest naadloos in met behulp van een schijveneg. Deze combinatie wist nog wat extra op te vallen door de knap aangebrachte signalisatie, maar nog meer door de chauffeur. Want hier spraken we over een chauffeuse, namelijk Kris zijn moeder Diane Mahieu wist de David Brown te bemannen. Ze was niet te stoppen op toch wel één van haar eigenste favoriete trekkers.

Deze David Brown doet hier al heel wat jaren dienst maar behoorde oorspronkelijk toe aan de equipe van landbouwwerken Deltour uit Moorslede, welke hem had ingewisseld bij de lokale Fiat dealer bij de aankoop van een Fiatagri 82-94. Met de de duisternis die viel en het teken van Kris dat het welletjes had geweest voor die dag. Trok men opnieuw huiswaarts met deze 2 kleppers van formaat.