De Oude Doos

Werktuigendagen 2003 – Oudenaarde

Met dank aan Luc Van de Kerckhove.

De Internationale Werktuigendagen en Oudenaarde zijn onherroepelijk aan elkaar verbonden. In de jaren 1975 en 1985 was men al reeds gaststad geweest. Maar sinds 1995 is dit de vaste stek geworden voor dit groots evenement. 2021 is een jubileum editie met de Werktuigendagen die voor de 35ste keer georganiseerd worden en ook het ook het oldtimer onderdeel vind er voor de 10de maal plaats. Deze editie weliswaar zonder het oldtimer ploegen.

We blikken met de volgende video even terug op het jaar 2003, meer bepaald het weekend van 27 -en 28 September. Toen voor de 5de maal op rij hier in Oudenaarde langs de N60 en alreeds de 26ste editie.

Er werden zeven themademonstraties op poten gezet. Zijnde ; minimale grondbewerking, vorenpakkers, graslandvernieuwing in 1 werkgang, spuitmachines, voermengwagens, suikerbieten en toen zelfs ook nog rooien van aardappelen.

Grote nieuwigheid op deze editie was toch ook wel het oldtimer gebeuren en in het bijzonder het oldtimer ploegen. Een wedstrijd exclusief voor oldtimers naar een idee van een Limburgse oldtimerclub. Een mooi initiatief naast de ondertussen ook bekende Belgian Oldtimer Award voor de mooiste Belgische oldtimer. Want de deelnemers aan dit oldtimertreffen komen werkelijk uit alle windstreken van België.