De Oude Doos

Agribex 1972

Sedert 1962 vond om de twee jaar De Internationale Week van de Landbouw plaats in de Paleizen van de Heizel te Brussel. In 1972 van 6 tot 13 Februari, was dit dus reeds voor de zesde maal. Met een bruto oppervlakte van 110.000 vierkante meter ( 66.000 vierkante meter netto ) en ongeveer 4,6 kilometer aan wandelgangen, behoorde de Internationale Week van de Landbouw tot de top qua landbouwbeurzen in Europa.

De toegangsprijs bedroeg dan nog 40 Belgische Franken omgerekend 1 euro dus. Dit voor eigen bevolking, want buitenlandse bezoekers hadden gratis toegang op vertoon van hun identiteitskaart.

Heel wat grote bedrijven, die er ondertussen helaas niet meer zijn, waren er aanwezig. Zoals je er Cléry Vandeponseele had te Geraardsbergen. Met als paradepaardjes op zijn stand toch wel de Laverda M 150 maaidorser en een 3-rijige Fox mais hakselaar. Verder viel er ook nog een APC 110 zelfrijder zwadmaaier te bewonderen en verschillende Gallignani kleine balen persen en mais hakselaars, zowel gedragen als getrokken varianten. Ook de populaire Sandri landbouwkraantjes waren er van de partij.

Een bedrijf uit verleden dat tot de verbeelding spreekt!