De Oude Doos

Hobbyist Bielen – Diepenbeek

Geert Bielen uit Diepenbeek wist ons al enkele keren te verrassen met enkele mooie stukken uit zijn collectie. Na de Hesston 7650 en de Fox Brady 6650 aan het werk te hebben gezien, konden we dit najaar zijn Claas SF 80 aan het werk bewonderen. Dit prachtexemplaar dateert al uit 1977 en beschikt over een Deutz F10L413 motor, deze 10-cilinder is goed voor maar liefst 240-pk.

Hakselen doe je natuurlijk niet alleen, dus waren er ook heel wat vrienden van Geert van de partij, om onder zijn pijp mee te rijden. Van zelfsprekend was de familie Didden er natuurlijk ook zelf bij met een hele vloot aan afvoercombinaties. Zo waren hun John Deere 6600 met een kipwagen en hun John Deere 6400 met een Record silagewagen natuurlijk wederom aanwezig. Hun groot kanon kon natuurlijk ook niet ontbreken, de oude getrouwe Steyr 8165 voorop een robuuste kipwagen. Hun Fiat 1180 H stond ditmaal echter op wacht aan een Record silagewagen.

Voor ons waren er ook nog twee nieuwe gezichten te zien met elk een bijzondere combinatie. Allereerst Cedric Vanspauwen met zijn toch wel brute Fiat 180-90 Turbo DT aan een kipwagen. Deze imposante trekker heeft al een aardig stukje van België gezien, want Cedric wist deze immers op te kop te tikken bij landbouw -en grondwerken Cannie uit Oostrozebeke. Hier in Diepenbeek en in de wijde regio, heeft deze trekker al meerdermaal zijn kunnen bewezen op verschillende tractorpullingwedstrijden. Maar zoals je ziet met een kipwagen vol mais, weet deze ook wel overweg te kunnen!

Het tweede nieuwe gezicht was dat van Michael Roebben hij en zijn trouwe viervoeter bemanden een Deutz 6806 die plaats nam voor een Cavero NT 560 silagewagen.

Ook Niels Van Eesbeek leeft voor de maisoogst en kwam voor de duisternis viel nog even mee aanschuiven met zijn Fendt Farmer 310 Turbomatik aan de OVA silagewagen. Een silagewagen die vroeger zijn thuisbasis had in Zevekote, op het voormalig loonbedrijf van Patrick Cobbaert.

Met al deze bijzondere afvoercombinaties heb je natuurlijk de nodige pk’s nodig op de put. Net zoals vorig jaar nam de Fiat 1280 DT die taak op zich. Voordat Cedric plats nam aan de kipwagen met zijn Fiat 180-90 Turbo DT, wist hij ook eventjes mee te helpen op de put.

Prachtig top materiaal bij een prachtige vriendengroep!