De Oude Doos

Landb. Van Deynze – Ursel

Voederbieten telen, het is hard werken van het veld voorbereiden voor de teelt, tot het tenslotte oogsten ervan en alles er tussenin. Maar voor Stefaan Van Deynze uit Ursel is het veel meer dan dat. Het is naast werk, ook vooral een hobby, een passie geworden. Zeker het sleutelen aan de machines vooraf, kan hij zich ontzettend in uitleven. Zo plaatste hij zijn Moreau GR4 helemaal in orde om een nagenoeg perfect rooi resultaat te verkrijgen, met niet geschonden bieten mooi in een zwad. Met het vrije zicht op het gehele proces en het licht gewicht van de machine lukt dit uitstekend.

Dit seizoen werd eveneens de oorspronkelijke loofklapper vervangen die nog voor een teelt op 45 cm bestemd was. Dit door een Vervaet loofklapper, bedoeld voor een rijafstand van 50 cm. Een zo goed als nagelnieuwe loofklapper die het dan ook perfect wist te doen.

Het bieten rooien is daarnaast voor Stefaan, ook samen komen met vrienden. Welke Stefaan dan ook graag op allerhande manier helpen. Zoals Johan Van Deynze die er voor het eerst de bieten wist te laden met de Gilles R-125 achter de Claas Axos 340. Terwijl diens zoon Niels om een tweede kipper was, schoof de eerste kipper van een lokale landbouwer al aan onder de bietenlader. In een mum van tijd kon de New Holland TS 90 alweer het veld verlaten met een volle DRA kipper. Ook de tips en tricks van landbouwer Frans Debode uit Lendelede hielpen voor een succesvolle oogst.

Van Deynze Engineering op zijn best!