De Oude Doos

Landb. Tavernier – Roksem

De tijd gaat genadeloos ontzettend snel, ook voor ons. Waardoor we met onze Oude Doos niet altijd en overal kunnen bij zijn. Zoals bijvoorbeeld bij het spectaculaire hakselgebeuren van de familie Tavernier uit Roksem. Maar ondanks de weinige tijd, konden we het toch niet laten om nog snel even een glimp te nemen bij het opstarten van hun hakselteam.

Op een jaar tijd kan er dan ook heel wat veranderen, dit is niet anders bij hen. De enige gelijkenissen die er waren met vorig jaar, waren de locatie en de oude getrouwe Renault 951-4 die het levenslicht heeft gezien op 30-04-1977. Wederom in combinatie met hun prachtige enkel-as Record silagewagen, die alreeds uit de jaren 70 moet dateren. Deze knappe combinatie vormde dan ook destijds de eerste symptomen voor het hakselvirus, die hier zou toeslaan. Ook de Renault Ceres 85 X met een tweede Record silagewagen was weer van de partij.

Het zijn ditmaal echter de nieuwkomers die pas helemaal in het oog springen. Zoals Floris zijn nieuwe aanwinst dit jaar, een Claas Jaguar 690 uit 1984. Grotere hakselaars vragen natuurlijk ook grotere silagewagens. Dus schafte Floris zijn eigen ook een tandem Record silagewagen aan, die dienst heeft gedaan in de hakselequipe van landbouwwerken Van Mulders uit Baardegem. Een wagen die ook alreeds uit 1981 dateert! De volgende stap is dan natuurlijk, grotere wagens, vragen grotere trekkers. Koren op de molen van bloedbroeder Gerwin Willemsen uit het Antwerpense Essen. Net als bij Floris en diens vader Kris Tavernier klopt ook zijn hart voor Renault Agriculture. Het was voor hem dan ook echt een groot plezier om zijn perfect gerestaureerde Renault 1181-4 uit 1978 voorop de silagewagen van Floris in te spannen.

Zo beleefden de familie Tavernier en hun vrienden weer de tijd van hun leven!