De Oude Doos

Loonw. Decock – Sint-Eloois-Winkel

Met Nieuwjaarsdag wordt er hier en daar teruggeblikt op het voorbije jaar, een jaaroverzicht. Wij doen dit met onderstaande film ook eventjes, maar dan wel exact 40 jaar terug. Het jaar 1981 ten huize landbouwwerken Decock uit Sint-Eloois-Winkel.

We zien een mooi overzicht van een kleine greep uit de landbouwwerken die men toen uitvoerde. Anno 2021 is het al Steyr die hier qua trekkers de klok slaat. In 1981 echter waren Zetor, Ursus, Same en Oliver hier nog de sterkhouders van het bedrijf. Zo starten we ook met een 112-pk sterke Zetor Crystal 12045 aan de 3-schaar ploeg in het voorjaar. Twee Oliver 984 trekkers namen de zaaiwerken voor zich. In tussentijd zien we ook nog wat drijfmest gespreid worden met de Zetor Crystal 12045 aan een Cavero aalton.

Het grondverzet gebeurde toen nog met Cavero kipwagens, deze zelfde wagens vond je uiteindelijk dan ook terug in het najaar tijdens de bietenteelt. Waar ze meehielpen de bieten maar ook het loof af te voeren. Hierbij zien we ook nog eens hun Same Drago op de tonelen verschijnen aan de Gilles R-125. Tussen alle 4-WD trekkers door zien we ook nog even de kleine David Brown met een JF-mestwagen van de landbouwer.

De film wordt afgesloten met rooien van schorseneren met behulp van nog een Zetor Crystal en een Verstraete rooier.

Dit was het mooie jaar 1981!