De Oude Doos

Hobbyist Aertgeerts – Langdorp

Het was ook dit jaar een blij weerzien met de familie Aertgeerts. Niet alleen om hun uitgebreide en prachtige machinepark te aanschouwen, maar ook gewoon om de enthousiaste familie Aertgeerts nog eens te zien en te spreken. Het toverde bij ons een glimlach op het gezicht en niet alleen bij ons, maar ook bij de vele andere kijklustigen die er aanwezig waren. Tot zelfs de zon toe, wist hierdoor te gaan stralen. Want goed en wel gestart met het hakselen wist deze in een mum van tijd de aanwezige mist te verdrijven.

Het was dan ook een spectaculair en knap zicht met maar liefst 3 hakselteams de mais in. De kop werd getrokken door Wim Aertgeerts zelf, als jarenlange Landini fanaat en zelfs Landini dealer was dit natuurlijk met zijn oude getrouwe Landini 7500. Deze had vorig jaar nog de Ursus mestwagen achter zich, dit jaar kon je er hun nieuwste aanwinst in de hef terugvinden, een zeldzame New Holland 708. In België is deze 1-rijer een moeilijk te vinden machine en zonder dat Wim het zelf wist stond deze eigenlijk al jarenlang bij hem in de buurt. Eens deze machine te koop kwam, was dit natuurlijk een buitenkans dat hij niet mocht laten liggen. Want hiermee kon hij zijn collectie aan New Holland hakselaars mooi vervolledigen. Een éénrijge machine, een tweerijer en een drierijer, dat kan al tellen! Deze 2 -en 3 rijer zijn zelfs zelfrijders, beiden met 1975 als bouwjaar. Zoon Jonas nam weer het stuur van hun oude getrouwe 3-rijige New Holland 1880 in handen. Een machine die ook nog in de handen geweest is van voormalig loonwerker Irene Cocuyt uit Lovendegem. De 2-rijige New Holland 1770 is voor de bezoekers van de Retro Oogstdag geen onbekende, al beide edities was deze machine er te zien. Want toen was ze immers nog in het bezit van oud-loonwerker Gilbert Bulcke, uit het West-Vlaamse Moerkerke.

Hakselaars kunnen natuurlijk niet zonder afvoercombinaties. Ook hieraan was er natuurlijk geen tekort. Als eerste naast Wim zijn New Holland 708, zagen we hun McCormick C100 Max met een aangepaste Cavero NT 401 mestwagen. Er kwam nog meer schoon volk opdagen, met dochter Lisa Aertgeerts aan het stuur van hun Landini Power Mondial. Deze was voor de aangepaste Ursus mestwagen ingespannen. De wagen was bijna onherkenbaar ten opzichte van vorig jaar en kon dankzij deze ombouw al een aardige vracht aan mais meenemen! In haar kielzog volgde tot slot de Landini 8880 van Paul Aertgeerts met een aangepaste Gilmaire mestwagen. Ook de landbouwer kwam nog met een reserve combinatie afgezakt naar het veld, een John Deere 6620 stond voorop een knap aangepaste Record mestwagen.

Zoals je kan zien, was er veel gerief aanwezig op deze mooi dag. Maar daarnaast was het ook bijna over de koppen lopen aan toeschouwers. Zonder publiciteit gemaakt te hebben voor deze dag, wisten toch heel wat nieuwsgierigen af te zakken naar het hakselterrein. Wie wil nu ook zo een mooi gebeuren missen? Niet enkel de buurtbewoners hadden interesse, ook Stefaan en Niels Van Deynze kwamen helemaal uit het Oost-Vlaamse Ursel om dit mooie tafereel gade te slaan. Uit de andere uithoek van het land kwamen ook Geert Bielen uit Diepenbeek en de familie Geurts uit Zonhoven even een kijkje nemen. Allen hebben ze een gemeenschappelijke passie het oldtimer hakselen. Zowel Stefaan Van Deynze, als Geert Bielen weten zelf een Claas SF 80 te besturen, de familie Geurts daar in tegen hebben ook een New Holland 1880 in het bezit. Welke ook deze dag nog moest uitrukken op eigen streek. Maar dit is voor later in deze najaar speciaal.

Kijk en geniet mee hier onder, zoals wij het geluk hadden om dit live te mogen doen.