De Oude Doos

Hobbyist Geurts VS Loonw. Buntinx – Zonhoven

We zagen eerder al de equipe van de familie Aertgeerts uit Langdorp aan het werk, waar er maar liefst drie New Holland hakselaars aan het werk waren. Ook de familie Geurts uit Zonhoven en Geert Bielen uit Diepenbeek kwamen hier even een kijkje nemen. Even maar, want er stond hen ook nog een drukke namiddag in de mais te wachten! Dit in het Limburgse Zonhoven achteraan de hoeve van Kris Geurts. Hier moesten nog enkele hectares mais gehakseld worden voor Vleeshandel Vaes uit Zonhoven. Dit is echter helemaal aan de andere kant van de gemeente.

Zo bundelden ze er de krachten met 2 hakselequipes. Kris zijn zoon Bjorn kon er voor het eerst zijn New Holland 1880 uit 1975 testen, die ze onlangs hadden overgenomen van Geert Bielen. De eerste meters was het nog wat zoeken natuurlijk maar onder het alziend oog van leermeester Geert, verliep dit uiteindelijk vrij vlot. Onder het alziend oog mag je vrij letterlijk nemen. Want ook Geert was er aanwezig met zijn witte MB-Trac 1500 S en een Roagna containerhaak die er mee onder de pijp van de New Holland 1880 aanschoof en hij kon dus zo vanop de eerste rij alles mee in de gaten houden. Ook Kris zelf reed mee, dit met zijn dappere Massey Ferguson 3050 en een containerhaak. Een iets kleinere combinatie maar wel eentje die niet te onderschatten was. Hij moest immers niet onderdoen voor de grotere jongens in het veld. Deze 3050 is uit Nederland afkomstig en beschikt dan ook over een 40 km/u versnellingsbak. De wagens van beide afvoercombinaties werden bovenaan nog eens van een stevige toplaag voorzien door de John Deere 6950 hakselaar van neef -en loonwerker Eddy Buntinx uit Zonhoven.

Deze had ook nog twee eigen combinaties bij zich, een Massey Ferguson 8250 en een John Deere 6920 met beiden een Dewa silagewagen. Ook Vleeshandel Vaes zelf, kon je er aanwezig vinden met een combinatie, hun Fendt Farmer 409 met Marc Strobbe snelde er mee het veld op. Nog extra hulp kwam er van Maikel Voets uit Hasselt die een fameuze vracht mais wist te verplaatsen met zijn Roagna containerhaak achter de Fendt 714.

Een prachtige mix van young -en oldtimers, zij aan zij aan het werk hier!