De Oude Doos

Landb. Dejonghe – Passendale

Pastinaak een vergeten groente, terwijl dit een veelzijdig product is die op tal van verschillende manieren kan bereid worden. De Reo Veiling van Roeselare kan slechts op een 3-tal landbouwers beroep doen om deze groente aan te leveren. Waartoe ook landbouwer Dejonghe uit Passendale behoort.

Pastinaak wordt echter in het najaar gerooid. Het kan dus ook al iets natter zijn op het veld, wanneer er moet worden gerooid. Zo zagen we de laatste dagen van 2021 ook hun impressionante Deutz-Fahr AgroStar 6.81 met bouwjaar 1997 het veld intrekken. Met zijn 195-pk en extra brede banden weet deze zich wel een weg te banen door het drassige veld. Ook de Dewulf wortelenrooier is door hen, voor dit karwei op hogere wielen geplaatst geweest.

De AgroStar 6.81 één van de laatste der Mohikanen. Nog zo’n oude getrouwe metgezel is hun Deutz-Fahr DX 6.30, die ook op iets hoger en breder schoeisel werd geplaatst. Want hij moest natuurlijk ook stand-by zijn om de hooglosser van het veld weg te krijgen. Een aparte en toch wel opvallende hooglosser. Dit komt doordat dit ook een machine van de hand van de familie Dejonghe is. Ze hebben hierbij de bunker van een afgedankte spruitenplukmachine aangepast en eigenhandig op een chassis geplaatst.

Zoals je ziet handige harry’s bij de familie Dejonghe!