De Oude Doos

New Holland voordroog demonstratie 1996 – Zandvoorde

Met dank aan Danny Vanroose.

In de namiddag van zaterdag 8 Juni 1996 vond te Zandvoorde een grootse voordroog demonstratie plaats. Dit met een veelzijdigheid aan persen en balenwikkelaars. Het was een gezamelijke organisatie van New Holland dealer Gekiere NV uit Zandvoorde en Huis Vallaey uit Lichtervelde. Het demo terrein kon je dan ook terugvinden recht tegenover Gekiere NV.

Heel wat machines kon je er bewonderen, zoals onder andere de New Holland D1010 en de D1210 grootpakpers, die zich achter de indrukwekkende Ford 8670 van Marc Lamerant bevond.  Maar er was ook aandacht voor ronde balenpersen, zoals de New Holland 654 alreeds voorzien van snijinrichting.

Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd, wordt er wel vaker gezegd. Er was dan ook aandacht voor het ‘kleine’. Namelijk de kleine Wolvo balenpers met wikkelaar kon je er eveneens aan het werk vinden, achter een bijzondere Ford 1520. De opvallendste machine was misschien toch wel de getrokken Cross Wrap vierkante balenwikkelaar achter een Ford 8210. Landbouwwerken Everaert uit Zillebeke had op zijn beurt dan misschien wel het grootste geschut bij zich, met hun Faun F1310 wiellader voorzien van een Wolvo wikkelaar.

Een prachtige demo, die terecht op heel wat bekijks kon rekenen!