De Oude Doos

Landb. Van Deynze / De Beir – Ursel

Wanneer landbouwer Willem De Beir uit Ursel iets plant of organiseert is het altijd wel geslaagd, qua organisatie maar ook qua weer! Zo wist hij eind April voor het eerst Snelle Lente Rogge te oogsten. Een nieuw gewas, betekende ook meteen ook een nieuwe activiteit voor hemzelf en zijn vrienden.

Om dit nieuwe gewas te oogsten, verkoos Stefaan Van Deynze ervoor om dit ook in stijl te oogsten. Hij blonk dan ook al even hard in zijn vel, als zijn eigen nieuwste aanwinst. Een indrukwekkende Landini 14500 nam plaats aan een Taarup veldhakselaar, die vroeger dienst had gedaan bij landbouwwerken Matthys uit Ursel. Deze maait het gewas op stam af en klepelt het meteen. De 14500 daterend uit 1979, werd die zelfde dag in de voormiddag nog opgehaald bij de vorige eigenaar in Dikkebus. Eens van de dieplader afgeladen in Eeklo, kon hij dus meteen aan het werk. In de jaren 80 reed bij landbouwwerken Matthys een soortgelijke combinatie met een Landini 12500 voorop deze Taarup. Zoveel jaar na datum doet de Taarup het nog steeds uitstekend met nu Stefaan zijn 14500 voorop.

Alleen kon hij de klus niet klaren, dus werden ook weer hun goeie vrienden Tom Vermeersch met zijn John Deere 2650 en een Peecon KW 6000 kipwagen, alsook Steven Willems met zijn Ford 4000 aan de AVTO B.4000 silagewagen opnieuw opgetrommeld. De derde afvoercombinatie was Willem zijn eigenste Lamborghini 874-90 aan een Schuitemaker Russen silagewagen. Deze combinatie zag er toch iets anders uit dan anders. Want het team had een nieuw lid, namelijk zijn eigenste dochter Maythé wist als een volleert chauffeur deze combinatie in goede banen te leiden. Ook Willem zelf mocht er niet ontbreken en kwam op de valreep nog even piepen met de Valmet / Valtra 8450, die de gehele namiddag op de kuil terug te vinden was.

Een geslaagde nieuwe activiteit ten huize De Beir!