De Oude Doos

Landb. Vanneste – Deerlijk

Landbouwer Jan Vanneste uit Deerlijk kennen we ondertussen al ruim 12 jaar. Het materiaal is er door de jaren heen al wel wat veranderd, maar er zijn toch nog heel wat vaste waarden gebleven. Zoals de Ursus 1224 aan de zelfbouw silagewagen, is daarnaast ook de gedrevenheid van Jan zelf, een vaste waarde in al die jaren.

Het is zijn lang leven, kunnen sleutelen en rijden met de verschillende oogstmachines. Ook dit jaar was hij dan ook wederom te vinden op zijn John Deere 5820 hakselaar. Deze kreeg het echter zwaar te verduren dit seizoen. De aanhoudende droogte, zorgde begin Juni voor enorme stofwolken tijdens het gras hakselen. Iets wat een machine niet zo graaf heeft natuurlijk. Ook de Fendt Favorit 610 LS aan een tweede zelfbouw silagewagen, moest zich een weg weten te banen door de stofwolken.

Ondanks de extreem droge omstandigheden, wist Jan samen met zijn vrienden en familie, de grasoogst opnieuw tot een goed einde te brengen. Jan zijn machines verkeren dan ook wel in een topconditie, dankzij zijn jarenlange goede zorgen!