De Oude Doos

Loonw. De Rauw – Wieze

Met dank aan de familie Provost.

We hebben via de familie Provost een videofilm kunnen bemachtigen die door een liefhebber van maïs hakselteams is gemaakt. Waarin heel wat hakselteams te zien zijn die actief waren in de regio van Aalst medio jaren ’90.

We starten in het dorpje Wieze , een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lebbeke is bekend omwille van de Oktoberhallen, het Wieze bier maar het is eveneens de thuishaven van land-en tuinbouwmechanisatie bedrijf De Rauw Albien.

Vroeger had men naast de machinehandel-en bouw ook nog een loonbedrijf. We zien dan ook een prachtig stuk film uit 1995 van hun toenmalig hakselteam.

Men dook destijds de maïsvelden in met hun Claas Jaguar 695 SL Mega. Deze klaarde de klus samen met een indrukwekkende Same Galaxy 170 met tandem DRA silagewagen, een Valmet 8200 eveneens met een tandem DRA silagewagen. En als derdes zien we ook nog een kleinere maar niet minder belangrijke combinatie een Valmet 6400 met een tandem Record silagewagen.

De DRA silagewagens stonden natuurlijk voor De Rauw Albien. Want sinds 1991 bouwt men hier ook aanhangwagens, silagewagens, kipwagens, …