De Oude Doos

Loonw. Dereume – Bellecourt

Met dank aan de familie Dereume.

In November 1996 was het nog steeds de Fiat 1580 DT die het rooien van bieten op zich nam. Dit al reeds van medio jaren 80. Hier in 1996 was dit wederom met een Gilles rooier en met een 1 jaar oude Gilles TR 14 ontbladeraar. Ook het bieten laden gebeurde met Belgische topkwaliteit, eveneens een Gilles. De robuuste Gilles RB 300 van collega loonbedrijf Degroote. Samen wisten ze een knap team te vormen, een knappe samenwerking tussen twee bedrijven. In goede en in kwade dagen. Zoals we kunnen zien in het tweede deel van de film, want ook wat sneeuw die er viel op het einde van November hield hen niet tegen.

In 1993 kon je hun twee maaidorsers aantreffen in de tarwe met een Laverda M132 en een John Deere 985 maaidorser. Een John Deere 4040 verzorgde vervolgens het transport van het geoogste graan met een La Campagne kipper.

Na een knappe fotoreeks van het loonbedrijf Dereume uit Bellecourt, nemen we nu eens een duik in hun videoarchief. We gaan terug naar eind de jaren 80. De Fiat 1580 DT was er het paradepaardje van dienst en werd uitgerust met een Gilles ontbladeraar en rooier. Assistentie werd verleend door de Beetmaster 2500 van collega loonbedrijf Langhendries. Een knappe John Deere 4050 met een Delaplace kipper zorgde voor de afvoer van het loof, dit samen met nog een tweede Delaplace kipper waar een International voorop stond.