De Oude Doos

Loonw. Steen – Leke

Met dank aan de familie Steen.

Wijlen Octaaf Steen is geboren in 1921, na heel wat jaren als zelfstandig garagist aan de slag te zijn geweest is hij pas in 1959 in het loonwerk gestapt. Echter wegens gezondheidsredenen, werd besloten om in 1982 te stoppen met het uitvoeren van landbouwwerken. De werken die hij hoofdzakelijk uitvoerde waren, het maaien en schudden van gras, persen van kleine balen, grondbewerking, aardappelen rooien en zelfs maïs hakselen met een 1-rijïge hakselaar.

Maar één van de grotere activiteiten die hij begin jaren 70 uitvoerde was toch wel het maaidorsen en dit met een indrukwekkende machine in der tijd. De Lely Dechentreiter toen al reeds voorzien van een opvouwbaar maaibord. Deze werd destijds nieuw aangekocht bij Max Buyck uit Anzegem.

 photo 2.jpg

Een Fendt Farmer 105 S Turbomatik verzorgde het graantransport met de graanblazer.

 photo 3.jpg

 photo 1.jpg

 photo 11.jpg

 photo 4.jpg

 photo 5.jpg

 photo 10.jpg

 photo 9.jpg

Het persen van kleine balen met een Gallignani pers achter een John Deere 710.

 photo 6.jpg

 photo 7.jpg

 photo 8 - kopie.jpg

De laatst aangekochte trekker van Octaaf, een Fendt Farmer 105 S Turbomatik. Hier sfeerrijk aangekleed voor een lokale stoet.

 photo 12.jpg

Ook een Fordson Major zien we voorbij komen, die een tuin aan het omwoelen was. Het bedrijf heeft ook nog twee Vandezande tractoren gehad in hun trekker park. Dit waren trekkers die indruk maakten op zijn vijf dochters. Deze trekkers hoorde je immers al van heinde en ver aankomen, zodanig ze wisten wanneer ze de poort mochten openen voor hun vader die aangereden kwam.

 photo 13.jpg