De Oude Doos

Landb. Van Deynze – Ursel

Voor de eerste van de ‘ Najaar special ‘ van 2017 moeten we naar het Keigat in Ursel. Aldaar liggen enkele velden die Stefaan Van Deynze bewerkt. Dit jaar werd er echter ook mais gezet omdat er een Claas SF 80 hakselaar was bijgekomen.
Stefaan zocht en vond een Claas SF 80 die dateert van rond 1982, in de buurt van Heffen.
Eind september was het dus zover en werd er enkel gewerkt met Duitse en Belgische kwaliteit.
Naast de Claas SF 80, kwam er ook een Claas Axos 340 op de proppen. Deze kreeg een zelfbouw silagewagen aan de trekhaak mee.
Om vlot transport te kunnen garanderen werd er ook beroep gedaan op Simon Buysse uit Schoondijke. Deze grote Schlüterfan pur sang kwam natuurlijk met een Schlüter Compact 950 TV naar Ursel.

Wie vorig jaar naar de eerste Oldtimer maïs hakseldag van België kwam, heeft misschien al gemerkt dat de twee silagewagens daar ook te zien waren.
De silagewagen aan de Claas is een zelfbouw die vervaardigd werd door de familie Matthys uit Ursel. Voorts was er ook nog de ‘ Martens Systems ‘ silagewagen. Deze is nu in handen van Landbouw en Machines VZW, onze eigenste vereniging dus.
Ze is gebouwd door Jan Martens uit Aartrijke, loonwerker en constructeur van beroep. Wie daar over meer wenst te weten, is hier op de oude doos zeker aan het goede adres!