De Oude Doos

Landb. Lebbe – Ieper

Geen najaar special zonder dat we de familie Lebbe de revue zien passeren. Ook dit jaar wisten ze ons wederom te verrassen. Door de goede weersomstandigheden dit najaar kon er op veel plaatsen nog een snede gras gemaaid worden. Dit was bij de familie Lebbe ook zo, enkel liet het weer, hooien niet meer echt toe en voor voordroog was het wat weinig.

Daarop besloot men nog eens de oude New Holland Crop-chopper 33 na meer dan 25 jaar stilstand van onder het stof te halen. En ja hoor na een check-up kon de machine opnieuw het gras in. Met de Deutz D55 uit 1964 voorop wist deze oude chopper nog prachtig werk af te leveren. Naast deze mooie combinatie mocht de Deutz-Fahr DX 3.60 plaats nemen met een kipper.

Een goed aangereden kuil hoe klein of hoe groot deze ook is, is van groot belang. Daarvoor kwam de Deutz 100 06 nog eens in werking, deze brute trekker walste de vrachten gras in een mum van tijd plat. Moest deze trekker kunnen spreken zou hij vast al heel wat verhalen kunnen vertellen en dat dan nog eens 3-talig. Want naast Duits en Nederlands zal hij al een aardig woordje Frans opgevangen hebben in een vorig leven bij landbouwwerken -en Deutz-Fahr dealer M. & J.M. Bini uit het Waalse Meux.