De Oude Doos

Oldtimer-hakseldag Dalen 2018

Met onze Retro Oogstdag zijn we in België een vrij uniek evenement. Echter bij onze noorderburen zijn er al heel wat oldtimer hakseldagen. Eén van de grootste en bekendste is wellicht die van het Nederlandse Dalen. Deze dag vond voor de 2demaal plaats op zondag 7 Oktober 2018. Natuurlijk waren we ook eens benieuwd hoe het er ginter aan toe ging en wat voor machines men wist te verzamelen.

Na een rit van 3,5 uren kwamen met onze groep aan te Dalen. Waar we dan vol verbazing uitkeken naar de wel heel bijzondere machines die we zagen voorbijkomen. Zeker op vlak van hakselaars waren er hier enkele heel unieke machines aan het werk. Met maar liefst 14 verschillende hakselaars.

Zoals een New Idea Uni-System 702, een Field Queen 7655, een Farmhand F-600, een Fox 6350, Claas SF 70 en 80, een getrokken Gehl 300 achter een Allis-Chalmers 7080 en nog enkele 1-rijige hakselaars.

Ook de tientallen afvoercombinaties waren om duimen en vingers bij af te likken , zoals een Volvo BM-814 met Schuitemaker UTW 560 silagewagen, een Ford County Super Four met een Veenhuis silagewagen, zowel een Muir-Hill 101 en een Eicher Wotan II met beide nog een Schuitemaker UTW , …

Men werkte hier met 2 putten en deze werden verzorgd door een Ford County 1124 Super Six en een Güldner G75.

Net als bij ons werd het haksel gedeelte gevolgd door grondbewerking. Dit werd hier met verschillende oldtimer trekkers gedaan maar de twee meest imposante aanwezige trekkers waren toch wel de Muir-Hill 121 en de Rába-Steiger 250.

Een heel knap evenement!