De Oude Doos

Team Buzze

Het hakselen van mais, voor menig boerenzoon en liefhebber is het de mooiste tijd van het jaar. Dat merkten we ook op onze twee editie’s van de Retro Oogstdag. Direct na de eerste editie in 2016 merkten we dat het iets populair was en dat het was teweeg bracht bij vele mensen.
Enkele mensen kochten hierdoor een hakselaar om eventueel te kunnen deelnemen op de tweede editie.
Zo ook Jonas De Roo die we op de eerste editie al konden zien met zijn John Deere 510 en een PZ hakselaar. Het hebben van een eigen hakselaar kriebelde enorm en zodoende kocht bij de Kemper hakselaar van Johan Deweerdt uit Adegem.
Om alle machines nog eens te testen voor ze allemaal naar de Retro Oogstdag op 23 september kwamen, werd er de zaterdag ervoor een heuse mini hakseldag georganiseerd op de akkers van de familie Van Canneyt. Met de Deutz D4006 en Fahr MH 70 hakselaar van Johan Deweerdt en de John Deere 510 met Kemper hakselaar van Jonas De Roo zagen we al de koptrekkers.
Onder de naam Team Buzze opereert Jonas dan ook nog te samen met Cedric Van Hullebus met zijn Fordson Super Major en Record mestwagen, Karl Van De Walle met een Ford Dexta met Krone vierwiel wagen en de Massey Ferguson 550 met Record silagewagen en Massey Ferguson 65 met enkelas kipper van Andy Van Canneyt.
Helaas was het de week nadien heel wat minder goed weer, maar dat belette deze gedreven jonge gasten niet om er toch een toffe dag van te maken.

 

Grote maïs? Andy neemt eens een kijkje naar de hoogte!

Zoals altijd, zijn er enkele fans aanwezig om dit spektakel te bekijken.

Het kippen van de Krone wagen kan manueel doormiddel van een handpomp of rechtstreeks op de oliedruk van de tractor, deze Ford Dexta was daar niet voorzien, daarom werd de pure handkracht gebruikt.