De Oude Doos

Landb. Dejonghe – Passendale

Je hebt zo van die legendes in het trekker milieu, eentje hiervan is toch wel de indrukwekkende 6-cilinder Deutz-Fahr DX 6.30. Menig Deutz-Fahr gezinde loonwerker of landbouwer heeft zo’n dergelijke krachtpatser ooit in zijn trekkerpark van doen gehad. Velen zijn ondertussen in export beland of gesneuveld maar bij landbouwer Dejonghe uit Passendale is deze DX nog meer dan springlevend. De DX is eens goed onderhanden genomen geweest door landbouwer Dejonghe en werd dan ook nog eens voorzien van een nieuw laagje verf, wat tot dit pareltje leidde. Met zijn forse kracht waant hij zich dan ook door de natste ondergronden.

Ook hun aangepaste Stoll rooier om knolselder te rooien is een waar pareltje. Weinig origineel nog te herkennen aan de machine maar wel inventiviteit van de bovenste plank te bespeuren hier. Een aangepaste loofklapper, de achteras verder naar achteren geplaatst en groter en breder schoeisel eronder geplaatst. Het meest indrukwekkende van al, is de in hoogte verstelbare bunker. Dit zorgt ervoor dat ook de hogere kippers geen enkel probleem weten te vormen om er in te lossen.

Deze kippers kon je terug vinden aan de Deutz-Fahr Agrotron 150 die met een tandem Duchesne op stap was en een dappere 4-cilinder, 85-pk sterke Deutz-Fahr AgroXtra 4.47 met eveneens een tandem kipper.