De Oude Doos

Landb. Vanoverberghe – Klerken

Zoals de Welvaertjes uit ‘Eigen Kweek’ zouden zeggen nen ’threelingk’!

Een prachtige line-up drie Fiatagri 110-90’s verzameld op één knolselderveld. Weliswaar uit twee verschillende generaties. Om al dat moois te aanschouwen konden we terecht bij de familie Vanoverberghe uit Klerken. Nog een echte Fiatagri 110-90 nam er plaats tussen de zelfbouw loofklapper en de Gilles rooier.

Twee Fiatagri / New Holland 110-90 namen het laden voor zich. Hiervoor snelde de ene over en weer met een zelfbouw hooglosser, terwijl de andere ervoor zorgde dat de bieten konden worden geladen met een aangepaste Gilles lader.

Deze voor de zelfbouw hooglosser geniet hier letterlijk van een mooi tweede leven. Deze werd aangekocht als een ‘perte totale‘ een gebarsten motorblok en een vooras die zich onder de cabine bevond…. Voor de meeste zou dit een afbraak trekker worden maar niet voor Paul Vanoverberghe. Deze handige technicus die al reeds heel wat ervaring heeft met het verbouwen van machines, wist deze Fiatagri 110-90 opnieuw tot leven te brengen. De motorblok werd opgelast en de vooras kwam terug te staan waar deze behoorde. Met een prachtig eindresultaat als gevolg. Luister in onderstaande video maar eens hoe deze bijna op leven na dood trekker , zijn duivels opnieuw ontbind.